Recept sill

Inlagd sill snabb

1 förpackning 5-min sill
1 skivad rödlök
1 skivad morot
en bit pepparrot
15 st vitpepparkorn
10 st kryddpepparkorn
4 lagerblad

Skär sillen i bitar och varva i en glasburk med morot, lök och kryddor.
Häll över lagen från förpackningen och låt stå ett 1 dygn.

Inlagd sill traditionell
1 burk urvattnad inläggningssill eller
4 urvattnade saltsillsfiléer
0,5 dl ättikssprit 12%-ig
1,5 dl vatten
2 dl strösocker
1 lagerblad
5 kryddnejlikor
2 tsk krossad kryddpeppar
0,5 tsk krossad vitpeppar
1 skivad rödlök
1 morot

Koka upp ättika, vatten och socker med kryddorna och låt svalna.
Skär sillen i bitar och varva i en glasburk med skivad rödlök, skivad morot.
Häll över den kalla lagen och låt stå 2 dygn.
Hållbarhet 10-12 dagar.

Senapssill
1 förpackning 5-min sill
Häll bort lagen och skär sillen i bitar.
Blanda en sås av:
3 msk socker
1 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
1 dl söt senap
1 dl rapsolja
0,5 dl hackad dill

eller om du vill vara lite lat köp en god färdig hovmästarsås, romsås eller någon annan sås du gillar och blanda med sillen.

Smögens Kulinariskas egna favoriter

Löksill med dill
4 urvattnade sillfiléer
Koka en lag av:
0,5 dl ättikssprit 12 %-ig
1 dl socker
1,5 dl vatten
ändbitarna på  en rödlök
0,5 tsk krossad kryddpeppar
3 nejlikor
1 lagerblad
kyl lagen och sill bort kryddorna
Varva i en glasburk
Sillen skuren i fina bitar, en skivad rödlök, färsk skuren dill, 0,5 tsk krossad kryddpeppar, 3 nejlikor, 1 lagerblad.
Låt stå 2 dygn och njut sedan.

Sherrysill
Låt 1 burk matjes i bitar rinna av väl.
blanda en sås av: 1 liten finhackad rödlök, 3 msk hackad dill, 3 msk ättiksprit, 3 msk olja, 0,5 dl socker, 1,5 dl tomatjuice, 10 krossade svartpepparkorn och 0,5-0,75 dl sherry. Låt stå några timmar och njut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *